Pickleball

BC Cosmos77 breidt uit met Pickleball


BC Cosmos77 start vanaf deze week met Pickleball in het Socioproject. De badmintonvereniging bestaat al bijna 50 jaar en wil haar activiteit graag uitbreiden met Pickleball. Begin april is BC Cosmos77 gestart met een aantal leden van onze vereniging. Nu is zo ver dat we Kerkrade en omstreken willen laten kennis maken met Pickleball.

Enerverend

Maak kennis met deze enerverende sport. Pickleball is overgewaaid vanuit USA en Canada waar deze sport booming is!
Pickleball is een mix van badminton, tafeltennis en tennis. Je speelt pickleball op een badmintonveld met een verlaagd net en je gebruikt een lichte plasticbal met gaten. Die vliegt minder snel dan een harde tennisbal. Het racket dat je gebruikt, lijkt een beetje op een groot tafeltennisbadje.

Voor jong en oud

De sport dankt zijn populariteit onder meer aan zijn toegankelijkheid: na een uurtje oefenen op het veld, heb je het spel al onder de knie. De sport is natuurlijk geschikt voor jongere mensen die competitief willen sporten. Maar ook voor ouderen die recreatief willen bewegen is deze sport zeer geschikt.

Welkom
Iedereen vanaf 15 jaar is welkom op dinsdagen van 19.00 -21.00 uur in de grote zaal van het Socio-project, Terbruggen 16, Eygelshoven.
Graag meer info  bel Jo Schmets 0627143787