Geschiedenis BC Cosmos '77

Badminton in Eygelshoven

Sinds 1977 wordt er in Eygelshoven badminton gespeeld bij BC.Cosmos‘77 in de grote zaal van het Socio Project. Aanvankelijk speelde men op woensdag- en vrijdagavond. Maar al snel kwam er op donderdagmorgen een apart vrouwenuurtje bij.
In 1995 werd in het kader van meer bewegen voor ouderen gestart met de 55+ groep op woensdagmiddag. In de jaren negentig beleefde de vereniging, met 150 leden (senioren en junioren), een tiental teams die competitie speelden, haar beste jaren tot nu toe. Bij zowel de jeugd als de senioren werden vele kampioenschappen behaald en uiteraard gevierd. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar organiseerde de vereniging vele jaren het toernooi "De Nach va Egelz(s)e". Dit toernooi, waarbij gespeeld werd van vroeg in de avond tot ‘s morgens vroeg, werd druk bezocht en was bekend in heel Limburg.

45 jaar later

Nu, in 2022 zijn er geen aparte groepen meer voor de ruim 110 leden. De junioren spelen op maandag- en woensdagavond. De senioren op alle werkdagen behalve op maandag. Sommige dagen ‘s-morgens en andere dagen ‘s-avonds. Door de jaren heen is de club steeds hetzelfde gebleven. Het is een club met overwegend recreatieve spelers in alle leeftijden, maar er is zeker ruimte voor de competitie.

Gezelligheid en sociaal contact.

Naast de jaarlijks door de vereniging georganiseerde activiteiten zoals o.a. clubkampioenschappen, feestavond en kegelavond is ook het koffiedrinken na het sporten op dinsdagmorgen, of een pilsje pakken op woensdag- of vrijdagavond belangrijk voor een aantal leden. Ook worden spontaan afspraken gemaakt door leden onderling om te gaan wokken of om een fietstoer of een wandeling te maken.